Kā rīkoties gadījumā, ja tuvinieks ir miris ārzemēs?

Pirmās darbības, dokumentu noformēšana un repatriācijas process

Tuvinieka nāve, atrodoties tālumā no dzimtenes, ir viena no vissarežģītākajām un smagākajām situācijām, ar kādu var saskarties ģimene. Šādos brīžos ir svarīgi zināt, kā rīkoties pareizi, lai nodrošinātu pienācīgas atvadas no aizgājēja un pareizi nokārtotu visas formalitātes. Mūsu uzņēmums Angel, kam ir ilggadīga pieredze, sniegs Jums detalizētu instrukciju un informāciju par repatriāciju, mēs esam gatavi sniegt Jums arī vispusīgu palīdzību šādā situācijā.

Neatliekamā rīcība, ja ir atgadījusies nelaime un tuvs cilvēks ir aizgājis no dzīves svešā valstī: pirmkārt, sazinieties ar apbedīšanas biroju, kas nodarbojas ar repatriācijas procesu, kurš attālināti sazināsies ar vietējām tiesībsargājošajām un medicīnas iestādēm.

Šīs organizācijas izsniegs oficiālu nāves fakta apstiprinājumu (izziņu par nāves cēloni vai miršanas apliecību), kas ir svarīgs un obligāti nepieciešams dokuments turpmāko formalitāšu un procedūru kārtošanai.

Repatriācijas dokumenti

Tāpat ir svarīgi ņemt vērā, ka repatriācijas gadījumā var būt nepieciešami šādi dokumenti:

  • Miršanas apliecība, ko izdevušas vietējās varas iestādes;
  • Laulības apliecība (ja attiecas);
  • Atļauja mirstīgo atlieku pārvešanai pāri robežai;
  • Mirušā pase un pavadošās personas dokumenti;
  • Dokumenti, kas apliecina tuvinieku piekrišanu mirušā repatriācijai (radinieku izdota pilnvara).

Visu mirušā repatriācijai nepieciešamo dokumentu saņemšana atņem ļoti daudz spēka un laika, tādēļ mūsu apbedīšanas birojs Angel uzņemas visu dokumentu noformēšanu.

Pēc tam, kad ir sagatavoti un savākti visi repatriācijai nepieciešamie un svarīgie dokumenti, apbedīšanas birojs Angel veic pašu mirušā transportēšanu uz dzimteni, izmantojot speciālo transportlīdzekli.

Pēc tam, kad mirušais ir nogādāts dzimtenē, apbedīšanas birojs Angel palīdzēs noorganizēt atvadu ceremoniju un aizgājēja izvadīšanu pēdējā gaitā. To veicot, tiek apspriesta ikviena detaļa, sākot no ceremonijas izvēles: kremācija vai tradicionālā apbedīšana, līdz apbedīšanas piederumiem, aksesuāriem, ziedu izvēlei atvadu ceremonijai.

Apbedīšanas birojs Angel specializējas mirušo repatriācijā no ārzemēm.

Piedāvājam plašu pakalpojumu spektru, kā piemēram:

  • Mirušā transportēšanu uz dzimteni no jebkuras vietas pasaulē;
  • Visu nepieciešamo dokumentu noformēšanu;
  • Palīdzību bēru veida izvēlē un atvadu ceremonijas organizēšanā;
  • Diennakts atbalsta līniju, konsultācijas;
  • Diennakts izsaukuma tālruni sakariem ārkārtas situācijā:

+(371) 200 800 07

+(371) 270 206 05

Apbedīšanas birojs Angel garantē rūpīgu un uzmanīgu attieksmi pret ikvienu niansi, lai atvieglotu repatriācijas procesu un nogādātu tuvo cilvēku dzimtenē, kā arī palīdz organizēt atvadu ceremoniju un apbedīšanu.

Jāatceras, ka gadījumā, ja tuvs cilvēks ir miris ārzemēs, ir svarīgi rīkoties operatīvi, ievērot formalitātes un saņemt profesionālu palīdzību, lai tiktu ņemtas vērā visas nianses un nodrošināta cieņpilna atvadīšanās no aizgājēja.

Apbedīšanas birojs Angel visos procesa posmos būs ar Jums šajā sāpīgajā brīdī, sniegs atbalstu un palīdzēs organizēt cieņpilnu tuvā cilvēka izvadīšanu pēdējā gaitā.

Dati rediģēti: 26. Septembris 2023.

Citi jaunumi, kas jūs varētu interesēt

Atvērtās kapsētas Rīgā un Jūrmalā

Atvērtās kapsētas Rīgā un Jūrmalā

14 decembris 2023

Pirmie soļi vai kā rīkoties saskaroties ar tuvinieka nāvi?

20 septembris 2023

Kremācija

16 septembris 2023

© SIA Apbedīšanas birojs “ANGEL”, 2014–2023
Developed emorialServices
Design Taya

Mēs izmantojam sīkdatnes. Daži no tiem ir obligāti, bet jūs varat izlemt par citiem.