Pirmie soļi vai kā rīkoties saskaroties ar tuvinieka nāvi?

Tuvinieka nāve ir grūts un emocionāli sāpīgs pārbaudījums, ar ko mēs visi saskaramies agrāk vai vēlāk.

Tuvinieka nāve ietver arī virkni organizatorisko jautājumu, kuri ir jāatrisina un jāpaveic. Mūsu apbedīšanas birojs ANGEL palīdzēs Jums šajā grūtajā brīdī.

Ja tuvinieka nāve ir iestājusies slimnīcā

Medicīniskais personāls veiks visas nepieciešamās procedūras, ārstējošais ārsts izsniegs izziņu par mirušā nāves cēloni, un pēc šā medicīniskā dokumenta saņemšanas, pamatojoties uz izziņu un mirušā personas dokumentiem (pasi vai ID karti), dzimtsarakstu nodaļa izsniegs miršanas apliecību.

Ja tuvinieka nāve ir iestājusies mājās

Nekavējoties izsauciet neatliekamo medicīnisko palīdzību un/vai ar policiju, lai viņi apstiprinātu nāves faktu. Pēc tam, kad būsiet saņēmuši izziņu par nāves cēloni, būs nepieciešams noorganizēt mirušā nogādāšanu morgā, kas tiek īstenota jebkurā diennakts laikā. Transportēšanu veic apbedīšanas birojs.

Pēc šiem pasākumiem mirušā radiniekiem ir jādodas pie ārstējošā ārsta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības izdoto izziņu, un ārstējošais ārsts izsniegs izziņu par nāves cēloni, nākamais solis ir miršanas apliecības saņemšana dzimtsarakstu nodaļā, pamatojoties uz izziņu par nāves cēloni un mirušā personas dokumentiem (pasi vai ID karti).

Lai saņemtu konsultāciju vai pasūtītu transportēšanu no mājas uz morgu, Jūsu rīcībā ir mūsu diennakts tālruņi:

+(371) 200 800 07

+(371) 270 206 05

Mūsu apbedīšanas birojs ANGEL palīdzēt Jums visos jautājumus, uzņemsies cieņpilnas atvadu ceremonijas organizēšanu, cita starpā noformēs arī nepieciešamos dokumentus, kā piemēram:

  • Izziņu par nāves cēloni
  • Miršanas apliecību
  • Citus dokumentus, kas var būt nepieciešami atkarībā no situācijas
  • Kremācijas iesniegumu
  • Kā arī noformēsim dokumentus un paši paņemsim tos no ārstējošā ārsta

Pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas sākas atvadu ceremonijas organizēšanas process, izvēloties starp tradicionālajām bērēm vai kremāciju.

Mēs būsim ar Jums un palīdzēsim Jums visa procesa organizēšanā no sākuma līdz beigām!

Mēs sniegsim informāciju par pieejamajām apbedījuma vietām kapsētā. Organizēsim atvadas no tuvā cilvēka un sniegsim informāciju par apbedīšanu un kremāciju (krematorijām).

Atvadīšanās veids un vieta ir atkarīgi no Jūsu vēlmēm vai no aizgājēja pēdējās gribas.

Mūsu apbedīšanas biroja komanda piedāvā pilnu pakalpojumu klāstu, sākot no dokumentu noformēšanas un sanitāru pakalpojumiem līdz rituāla piederumu izvēlei.

Zaudējuma laiks ir grūts dzīves pārbaudījums, mēs esam gatavi palīdzēt Jums atrisināt organizatoriskos jautājumus un lietas, lai ar mīlestību un cieņu izvadītu Jūsu mīļoto cilvēku pēdējā gaitā!

Dati rediģēti: 28. Septembris 2023.

Citi jaunumi, kas jūs varētu interesēt

Atvērtās kapsētas Rīgā un Jūrmalā

Atvērtās kapsētas Rīgā un Jūrmalā

14 decembris 2023

Pirmie soļi vai kā rīkoties saskaroties ar tuvinieka nāvi?

20 septembris 2023

Kremācija

16 septembris 2023

© SIA Apbedīšanas birojs “ANGEL”, 2014–2023
Developed emorialServices
Design Taya

Mēs izmantojam sīkdatnes. Daži no tiem ir obligāti, bet jūs varat izlemt par citiem.